Suroviny:
4 bravčové kotlety, soľ, mleté čierne korenie, 1 biela cibuľa, 4-6 strúčikov cesnaku, 30 g balkánskeho syra, 2-3 lyžice strúhanky, olej, mäsový vývar, hladká múka, 2 lyžice miešaných čerstvých bylín, zemiaková kaša
Postup:
Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. V panvici rozpálime olej, vložíme kotlety a opečieme z obidvoch strán. Uložíme ich do zapekacej misy, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme alobalom a pečieme pri 180°C. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme vo výpeku z mäsa spolu s prelisovanými strúčikmi cesnaku. Posolíme, pridáme nasekané miešané bylinky, strúhanku a na slabom ohni opekáme. Asi po 5 minútach vložíme do panvice kúsky balkánskeho syra, zamiešame, necháme syr trochu rozpustiť a odstavíme. Zapečené kotlety uložíme na misu a posypeme ich cesnakovou strúhankou. Podávame so zemiakovou kašou.