Cesto:
200 g hladkej múky, 40 g práškového cukru + na posypanie, 125 g masla, 2 žĺtky
Plnka:
2 žĺtky, 1 vanilínový cukor, 100 g práškového cukru, 500 g jemného nízkotučného tvarohu, 2 lyžice kukuričného škrobu, 300 g očistených a nadrobno pokrájaných jabĺk, 50 g hrozienok, 4 bielky
Postup:
Preosiatu múku zmiešame s práškovým cukrom. Pridáme pokrájané studené maslo, žĺtky a vypracujeme cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecka a dáme na hodinu do chladu odpočinúť. Potom cesto rozvaľkáme a rozložíme ho na dno i po bokoch plechu. Popicháme ho rovnomerne vidličkou a pečieme 10 minút pri teplote 180°C
Plnka:
Žĺtky vyšľaháme s vanilínovým cukrom a polovicou práškového cukru do peny. Primiešame tvaroh, škrob, jablká a umyté, osušené hrozienka. Z bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme sneh a zľahka ho vmiešame k plnke.
Na mierne vychladnuté predpečené cesto rozotrieme plnku a pri teplote 175°C pečieme 25 minút. Koláč pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.