Cesto:
400 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 KL kypriaceho prášku do pečiva, 2 vanilínové cukry, 2 PL vaječného likéru, 200 g mäkkého masla, 2 žĺtky
Plnka:
200 ml studeného mlieka, 1 krémová náplň s príchuťou vaječného koňaku, 3 PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla, práškový cukor na posypanie
Postup:
Na pracovnej doske pomocou noža premiešame sypké suroviny. Pridáme likér, maslo a žĺtky. Suroviny spracujeme nožom a keď sú čiastočne spojené, ručne vypracujeme cesto.
Na pomúčenej ploche cesto po častiach vyvaľkáme na približne 3 mm hrubé pláty a ľubovoľnou formičkou vykrajujeme keksy. Kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Na polovici keksov menšou formičkou vykrojíme stredy. Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút.
Náplň pripravíme s maslom podľa návodu na obale a nevykrojené keksy natrieme náplňou (alebo použijeme cukrárske vrecúško). Zľahka pritlačíme druhý diel. Pred podávaním odložíme na 2 – 3 hodiny do chladu. Posypeme práškovým cukrom.