Suroviny:
2 vajcia, 500 ml mlieka, 220 g hladkej múky, štipka soli, olej
Plnka:
100 g anglickej slaniny, 1 lyžica oleja, 1 väčšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 300 g mletého mäsa (kuracie, bravčové), 2 mrkvy, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžička vegety, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
V miske vymiešame vajcia s mliekom a so štipkou soli. Postupne primiešame preosiatu múku a pripravíme hladké cesto bez hrudiek, ktoré necháme 10 až 15 minút odstáť. V panvici na rozohriatom oleji upečieme palacinky.
Plnka:
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú anglickú slaninu, nasekanú očistenú cibuľu a ošúpaný, na plátky nakrájaný cesnak. Všetko 5 – 10 minút opekáme na miernom ohni.
Pridáme mleté mäso, nahrubo nastrúhanú mrkvu, dochutíme soľou a korením. Dusíme domäkka, až sa všetka tekutina vyvarí. Pridáme sójovú omáčku, vegetu a zmes dobre premiešame. Palacinky naplníme pripravenou plnkou a zvinieme ich. Podávame teplé so zeleninovým šalátom.