Cesto:
3 poháre polohrubej múky, 1 pohár práškového cukru, 1 vajce, 2 lyžice kyslej smotany, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 250 g masla
Plnka:
750 ml mlieka, 3 balíčky vanilínového pudingu, 5 lyžíc cukru, 1 kg jabĺk
Postup:
Múku, práškový cukor, vajce, kyslú smotanu, kypriaci prášok, kakao a rozpustené maslo spracujeme na cesto. Rozdelíme ho na dve časti.
Jednu časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme očistené jablká nakrájané na štvrťky.
Z mlieka, vanilkových pudingov a z krupicového cukru uvaríme puding. Horúci puding roztrieme na jablká a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C.