Suroviny:
3 vajcia, 200 g krupicového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 200 g varených zemiakov, 100 g mletého maku, 200 g polohrubej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva, tuk, polohrubá múka
Plnka:
100 g marhuľovej marmelády
Poleva:
150 g práškového cukru, 2 lyžice pomarančovej šťavy, 4 lyžice horúcej vody, nastrúhaná kôra z 1 pomaranča, plátky kandizovaného pomaranča
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na hustú penu. Smotanu vyšľaháme a spojíme s vaječnou penou. Vmiešame ošúpané nastrúhané zemiaky a mak. Nakoniec pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom.
Hotové cesto naplníme do tortovej formy vymastenej tukom a vysypanej múkou. Povrch uhladíme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 50 minút.
Upečený vychladnutý koláč rozkrojíme vodorovne na polovicu a spodný diel potrieme marmeládou. Prikryjeme horným dielom.
Cukor vymiešame s pomarančovou šťavou a vodou na hladkú lesklú polevu. Ochutíme nastrúhanou kôrou a roztrieme na povrch koláča. Necháme stuhnúť a nakoniec ozdobíme plátkami pomaranča.