Suroviny:
500 g lístkového cesta, 1 cibuľa, 200 g kačacieho alebo husacieho mäsa, soľ, 1 vajce, mleté čierne korenie, olej, 50 g nastrúhaného údeného syra
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozkrájame na rovnomerné štvorce. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na malom množstve oleja. Pridáme pokrájané mäso, osolíme a podusíme domäkka. Odstavíme, necháme 5 – 10 minút vychladnúť, pridáme nastrúhaný syr a spolu premiešame. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Cesto naplníme plnkou a okraje štvorcov zdvihneme dohora tak, aby vznikli balíčky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 30 minút.