Suroviny:
4 vypitvané pstruhy, šťava z ½ citróna, 2 veľké cibule, 2 veľké paradajky, 2 citróny, petržlenová vňať, vetvičky tymianu, 4 plátky anglickej slaniny, 80 g masla
Postup:
Pstruhy umyjeme, osušíme papierovou utierkou a osolíme. Potom ich zalejeme šťavou z citróna a necháme v chladničke odležať asi 30 minút.
Cibuľu, paradajky a citrón nakrájame na plátky. Vnútro ryby okoreníme a naplníme kolieskami cibule, paradajok, citróna, vetvičkami petržlenovej vňate a tymianu. Na zmes zeleniny a byliniek položíme plátok masla.
Každého pstruha obtočíme väčším plátkom anglickej slaniny, navrch položíme koliesko citróna a zopneme špáradlom. Ryby vložíme do remosky vyloženej papierom na pečenie, ktorý je potretý olejom. Pečieme približne 30 minút.