Puding:
1 balíček jahodového pudingu, 400 ml plnotučného mlieka, 2 – 3 PL cukru
Na ozdobenie:
250 g čerstvých jahôd, 30 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 KL Gustinu, 1 PL studenej vody, 15 – 20 ks detských okrúhlych piškót, ovocná šťava, 3 PL strúhanej čokolády
Postup:
Z mlieka, cukru a prášku na puding uvaríme jahodový puding.
Jahody umyjeme a 3 z nich odložíme bokom. Zvyšok nakrájame na polovice a v hrnci podusíme asi 10 minút na miernom ohni. Pridáme cukor, vanilínový cukor a Gustin rozmiešaný v 1 PL studenej vody a ešte minútu povaríme.
Do pohárov striedavo nalievame puding, jahodovú zmes a prekladáme piškótami namočenými v ovocnej šťave. Pohár ozdobíme jahodou a posypeme čokoládou.