Suroviny:
125 g mäkkého masla, 80 g práškového cukru, soľ, 3 vajcia, 280 g hladkej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 100 ml kokosového mlieka, 4 lyžice strúhaného kokosu, 4 lyžičky kakaového prášku, 1 balíček hotovej tmavej polevy, 20 – 30 g kokosových čipsov alebo nahrubo nastrúhaného kokosu
Postup:
Zmäknuté maslo, cukor a štipku soli dobre vymiešame (ručným mixérom). Súčasne po jednom pridávame vajcia a kokosové mlieko. Preosiatu múku s kypriacim práškom zmiešame so strúhaným kokosom a s kokosovými čipsami a zľahka zapracujeme do maslového krému.
Rúru vyhrejeme na 175°C. Cesto rozdelíme na polovice a do jednej vmiešame preosiate kakao. Obidve cestá striedavo navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pomocou vidličky vytvoríme v ceste mramorový efekt. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50 minút.
Po dopečení koláč vyberieme z rúry a necháme asi 10 minút stáť vo forme. Potom ho vyklopíme a na kuchynskej mriežke necháme úplne vychladnúť.
Rozpustíme polevu, potrieme povrch koláča, posypeme kokosovými čipsami a necháme úplne stuhnúť.