Suroviny:
400 g lístkového cesta, hladká múka, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 4 lyžice kečupu, 8 nožičiek párkov, 1 žĺtok
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnikový plát a rozdelíme ho na 8 rovnako veľkých častí. Ošúpaný cesnak vymiešame so soľou a premiešame s kečupom.
Štyri obdĺžniky cesta potrieme cesnakovým kečupom a položíme na ne dve nožičky párkov.
Zvyšné plátky cesta niekoľkokrát priečne narežeme (nie až do konca) a položíme ich na párky. Okraje vzniknutých kapsičiek k sebe pevne pritlačíme.
Kapsičky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Vo vyhriatej rúre ich pečieme pri 200 °C asi 25 minút.