Suroviny:
6 žĺtkov, 200 g masla, 130 g práškového cukru, 150 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 6 bielkov, 200 g krupicového cukru, 1,5 kg jabĺk, 100 ml jablkovej šťavy, 30 g Zlatého klasu, 2 vanilínové cukry
Postup:
Žĺtky, práškový cukor a maslo spolu vymiešame. Pridáme mlieko, polohrubú múku a prášok do pečiva. Premiešame, cesto roztrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúry.
Očistené jablká pokrájame, dáme do hrnca, posypeme vanilínovým cukrom, 50 g krupicového cukru, podlejeme jablkovou šťavou a udusíme domäkka. Zahustíme Zlatým klasom vymiešaným vo vode.
Na vychladnuté cesto dáme jablkovú plnku. Z bielkov a zo zvyšného krupicového cukru vyšľaháme tuhý sneh a natrieme ho na jablkovú plnku. Vložíme späť do rúry a dosušíme na slabom ohni.