Cesto:
1 vajce, 270 g práškového cukru, 130 g polohrubej múky, 160 g vlašských orechov, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 1 lyžica oleja, 260 ml mlieka, 40 g pomletých orechov, 2 žĺtky, 60 g mandlí obalených v škorici, 60 g mliečnej čokolády
Postup:
Vlašské orechy posekáme nahrubo. Mlieko nalejeme do misy, pridáme 150 g práškového cukru, polohrubú múku s kypriacim práškom, olej, vajce, pomleté orechy, nasekané orechy a spolu premiešame.
Okrúhlu keramickú formu vymastíme, vysypeme hrubou múkou a naplníme cestom. Povrch cesta uhladíme, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C.
Žĺtky vymiešame so 120 g práškového cukru. Upečenú tortu vyberieme z rúry a ešte teplú ju potrieme žĺtkovou polevou. Po stuhnutí pokrájame, dozdobíme obaľovanými mandľami a posypeme strúhanou čokoládou.