Suroviny:
3 plátky lososa, ryža, zeleninový vývar, lístky tymianu, 30 g masla, 1 biela cibuľa, 50 g sušených olív, 20 g kapár, soľ, 50 g bielej čakanky, olivový olej, valeriána poľná, citrónová šťava
Postup:
Plátky lososa, osolíme a spolu s kúskami bielej cibule uložíme do zapekacej misy. Pokvapkáme 20 g masla a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečenú cibuľu vyberieme a odložíme. Krátko pred dopečením kúsky lososa rozdelíme na menšie časti, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, zvyšným maslom, posypeme lístkami tymianu, vložíme späť do rúry a dopečieme. Ryžu uvarenú v zeleninovom vývare scedíme a dáme na tanier. Pridáme sušené olivy, kapary, lístky valeriány a dozdobíme čakankou.