Suroviny:
100 g dlhozrnnej ryže, 50 g dubákov, 50 g kozákov, 50 g syra Gorgonzola, 100 g cibule, 30 g masla, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie, sušený majorán, lístky čerstvého majoránu
Postup:
V hrnci rozohrejeme olivový olej a polovicu masla. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom a za stáleho miešania na miernom ohni orestujeme. Prisypeme vopred prepláchnutú ryžu, pokrájané huby a lístky sušeného majoránu. Spolu opečieme a zalejeme teplým mäsovým vývarom. Počas varenia podľa potreby dolievame teplý mäsový vývar. Do uvareného rizota pridáme syr pokrájaný na menšie kúsky a zvyšok masla. Zľahka premiešame, podľa chuti posolíme, okoreníme a ozdobíme lístkami čerstvého majoránu.