Korpus:
100 g krupicového cukru, 5 vajec, 70 g hladkej múky, 30 g kakaa, 1 lyžička kypriaceho prášku
Plnka:
400 ml smotany na šľahanie, 2 balíčky vanilínového cukru, 200 g broskýň, 100 g čučoriedok, práškový cukor na posypanie
Postup:
Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Potom postupne zašľaháme žĺtky a vmiešame zmes preosiatej múky, kakaa a kypriaceho prášku
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút. Upečený korpus zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Vychladnutý korpus preklopíme na pracovnú plochu a opatrne z neho strhneme papier na pečenie. Potrieme ho šľahačkou a rozložíme naň čučoriedky a broskyne nakrájané na malé kúsky.
Stočíme a roládu pevne zabalíme do alobalu. V chladničke ju necháme stuhnúť. Potom ju vybalíme, nakrájame a pocukrujeme.