Cesto:
80 g práškového cukru, 2 vajcia, 100 g masla, 100 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 2 lyžice malinového lekváru
Plnka:
250 g ricotty, 150 ml kyslej smotany, 2 vanilínové cukry, 150 g práškového cukru, 15 g želatíny, 100 g malín, 100 g černíc, lístky mäty na ozdobu
Postup:
Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme po jednom vajcia, múku zmiešanú s kypriacim práškom a spolu premiešame. Cesto roztrieme na menší, vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Po vychladnutí cesto potrieme malinovým lekvárom. Natrieme polovičnú časť plnky, poukladáme 70 g malín, 70 g černíc a roztrieme zvyšnú plnku. Odložíme do chladu stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame, dozdobíme zvyšným ovocím a lístkami mäty.
Plnka:
Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom. Riccotu dáme do misky, prisypeme preosiaty práškový cukor a premiešame. Pridáme vymiešanú kyslú smotanu, vopred napučanú, rozpustenú želatínu a zľahka premiešame.