Suroviny:
6 veľkých šampiňónov, 1 cibuľa, 120 g mletého hydinového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, 30 g nastrúhaného tvrdého syra, 1 dl smotany na varenie, olej
Postup:
Zo šampiňónov odrežeme nožičky, vnútro vyberieme a pokrájame. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s mletým mäsom. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou a prudko opečieme. Pridáme nakrájanú časť zo šampiňónov a spolu podusíme domäkka.
Prisypeme nastrúhaný tvrdý syr a premiešame. Podusenou plnkou naplníme šampiňóny a poukladáme ich na vymastený plech.
Polejeme smotanou na varenie a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s chlebom.