Cesto:
300 g hladkej múky, 1 balík sušeného droždia, voda, soľ
Plnka:
2 väčšie cibule, 3 vajcia, 200 g Lučiny, 100 g nivy, 100 ml kyslej smotany, 60 g suchej salámy, soľ, mleté čierne korenie, bylinky, olej
Postup:
Do misy dáme múku spolu so sušeným droždím a soľou. Postupne prilievame vlažnú vodu a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho 15 minút podkysnúť, potom ho roztlačíme na plech potretý olejom. Olúpeme cibule, pokrájame ich na pásiky a opečieme v panvici na troche oleja. Osolíme a necháme vychladnúť. Celé vajcia rozšľaháme, osolíme a okoreníme. Vymiešame s Lučinou, kyslou smotanou, prisypeme nastrúhaný syr a bylinky. Na cesto dáme ochutenú plnku, rozložíme orestovanú cibuľu, pridáme kolieska suchej salámy a upečieme vo vyhriatej rúre.