Suroviny:
400 g vianočky, 750 g tučného tvarohu, 450 g mrazených višní, 5 balíčkov vanilínového cukru, 7 vajec, 450 – 500 ml mlieka, 40 g rozpusteného masla, 250 g krupicového cukru, maslo na potretie formy
Postup:
Tvaroh vymiešame s 2 vajcami, 3 balíčkami vanilínového cukru a 60 g krupicového cukru. Mlieko rozšľaháme s 5 žĺtkami a so zvyšným vanilínovým cukrom. Vianočku pokrájame na plátky. Polovicu plátkov po jednom namáčame do mlieka a ukladáme ich na dno maslom potretej zapekacej misy. Na plátky roztrieme ochutený tvaroh premiešaný s višňami, uložíme ostatné plátky vianočky namočené v mlieku a prelejeme zvyšným mliekom. Pečieme pri teplote 180°C asi 40 minút. Predpečenú žemľovku pokvapkáme rozpusteným maslom a natrieme na ňu tuhý sneh z bielkov a zo zvyšného cukru. Vložíme späť do rúry, teplotu znížime a zapečieme.