Cesto:
4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 4 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva, 3 lyžice oleja
Plnka:
540 g gaštanového pyré, 130 g vanilkovej krémovej náplne, 125 g masla, 4 lyžice tuzemského umu, 4 lyžice práškového cukru, 150 g varených gaštanov, 60 g rozpustenej čokoládovej polevy
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Po lyžiciach pridáme polohrubú múku, preosiate kakao, olej, kypriaci prášok a spolu premiešame. Cesto roztrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Krémovú vanilkovú náplň pripravíme podľa návodu. Zmäknuté maslo vymiešame s 500 g gaštanového pyré a s práškovým cukrom. Pridáme vyšľahanú krémovú náplň, prilejeme um a spolu prešľaháme.
Vychladnuté cesto potrieme plnkou a koláč odložíme do chladu na pár hodín stuhnúť.
Varené gaštany obalíme v rozpustenej čokoládovej poleve a necháme stuhnúť. Koláč pokrájame na kocky, na každú dáme stuhnutý čokoládový gaštan a posypeme zvyšným nastrúhaným gaštanovým pyré.