Suroviny:
2 morčacie stehná, soľ, príloha
Marináda:
1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica oleja, 1 lyžička sušeného oregana, 1 lyžička sušenej bazalky, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, mleté čierne korenie
Omáčka:
100 ml vody, pol lyžice kukuričného škrobu, 125 g šampiňónov, 125 ml hubového vývaru z kocky, 1 malá cibuľa, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 strúčik prelisovaného cesnaku
Postup:
Morčacie stehná osolíme a dáme do pripraveného vymasteného pekáča. V miske zmiešame suroviny na marinádu a zmes nalejeme na mäso. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170°C asi 60 minút. Počas pečenia stehná dvakrát otočíme, podľa potreby ich polievame vypečenou šťavou a horúcou vodou.
Medzitým pripravíme omáčku. Zmiešame vodu s kukuričným škrobom a uvedieme do varu. Potom stiahneme oheň a pridáme očistené šampiňóny nakrájané na plátky, hubový vývar, nadrobno pokrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak a necháme zovrieť. Omáčku prilejeme k mäsu do pekáča a pečieme ďalšiu hodinu, kým stehná nie sú mäkké. Stehná pečieme spolu asi 2 hodiny.
Ako prílohu podávame dusenú ryžu alebo tarhoňu, pečené alebo varené zemiaky, prípadne šalát z miešanej zeleniny.