Suroviny:
500 g bravčového pliecka, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, olej, korenie na pečené mäsá, 250 g hlávkovej kapusty, 1 cibuľa, 4 celé strúčiky cesnaku, cukor, ocot
Postup:
Bravčové mäso pokrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme sušeným cesnakom, korením na pečené mäso, pokvapkáme olejom a premiešame. Prudko opečieme v panvici na oleji. Kúsky opečeného mäsa rozložíme spolu so strúčikmi cesnaku do zapekacej misy, podlejeme výpekom, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia prelievame výpekom.
Nakrájanú kapustu osolíme a necháme chvíľu odstáť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme kapustu, podlejeme vodou a udusíme domäkka. Zahustíme hladkou múkou a povaríme. Ochutíme cukrom a octom. Zapečené bravčové mäso podávame s udusenou kapustou a s opekanými zemiakmi.