Suroviny:
600 g čerstvého špenátu, 2 cibule, 2 PL olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 300 g cherry paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 125 ml zeleninového vývaru, 600 g rybieho filé, 1 ČL citrónovej šťavy, 4 PL kyslej smotany, 4 ČL sezamových semienok, bylinky
Postup:
Špenát umyjeme. Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame na plátky, cherry paradajky na štvrtinky a všetko pridáme do špenátu. Ochutíme soľou, mletým korením, zalejeme zeleninovým vývarom a krátko povaríme.
Filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, potrieme smotanou a posypeme semienkami. Kúsky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie (pomastený olejom), vložíme do rúry vyhriatej na 180°C, pečieme asi 20 minút. K zelenine pridáme filé a bylinky.