Suroviny:
800 g kuracích pŕs, 1 paradajka, 200 g majonézy, 50 ml piva, soľ, mleté čierne korenie, olej, 100 g hladkej múky, 1 lyžička horčice, 2 vajcia, 2 lyžičky sterilizovaného zeleného korenia
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Zľahka ich naklepeme, posypeme soľou a korením.
Paradajku nasekáme najemno. Majonézu dáme do misky. Postupne do nej metličkou zašľaháme pivo, múku, horčicu, žĺtky, zelené korenie a nakoniec nasekanú paradajku.
Bielky dôkladne vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý potom zľahka vmiešame do pripraveného cestíčka. Cestíčko ešte podľa chuti osolíme a okoreníme.
Naklepané rezne vložíme do cestíčka a dobre ich v ňom z oboch strán obalíme. Na panvici rozohrejeme olej a rezne na ňom zvoľna z oboch strán opečieme. Podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.