Suroviny:
2 vajcia, 30 plátkov prerastenej slaniny, 1 lyžica oleja, 40 g šunky, polovica červenej alebo žltej papriky, polovica zelenej papriky, 20 g nastrúhaného parmezánu, 1 paradajka, mleté čierne korenie, soľ, 2 krajce chleba
Postup:
Na väčšiu rozohriatu panvicu rozložíme plátky slaniny. Po 2 až 3 minútach prilejeme olej a pridáme šunku a papriku pokrájané na väčšie pásiky. Po ďalších 2 minútach to prevrátime na opačnú stranu. Vajcia rozšľaháme s parmezánom.
Chlieb zbavíme kôrky, nakrájame na kocky a pridáme do vajec. Masu osolíme, okoreníme a nalejeme na opraženú zeleninu, slaninu a šunku. Opekáme na miernom ohni 4 – 5 minút, kým vajcia dobre nestuhnú. Miesta, kde zmes tuhne pomalšie, opatrne prepichneme vidličkou alebo nadvihneme. Keď je koláč zospodu dobre opečený, prevrátime ho na druhú stranu. Asi minútu pred dopečením ozdobíme kolieskami paradajky. Podávame s reďkovkou a hlávkovým šalátom.