Suroviny:
400 g polohrubej múky, 30 g droždia, soľ, 250 ml mlieka, 2 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 1 červená cibuľa, 100 g topeného syra, 2 strúčiky cesnaku, 50 g fety, olej
Postup:
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, pridáme ho do misky s múkou. Prilejeme 2 lyžice oleja, osolíme a vypracujeme hladké cesto. Na teplom mieste necháme 15 minút odstáť.
Plátky olúpanej a nakrájanej cibule a cesnaku spolu opečieme na oleji. Osolíme, odstavíme a necháme vychladnúť.
Nakysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, pokrájame a vyformujeme okrúhle tvary. Potrieme topeným syrom, posypeme opečenou cibuľou, tymianom a fetou. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme 10 minút kysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre.