Suroviny:
300 g bravčovej krkovičky, 60 g prerastenej slaniny, 1 cibuľa, 2 zemiaky, údená klobása, soľ, mleté čierne korenie, olej, korenie na pečené mäso, 30 g údeného syra, 1 strúčik cesnaku
Postup:
Mäso pokrájame na rovnaké kúsky, dáme do misy, osolíme, okoreníme, posypeme korením na pečené mäso, pokvapkáme olejom, pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.
Očistené zemiaky, klobásu, cibuľu a údenú slaninu pokrájame. Na drevenú špajdľu striedavo napichujeme ochutené bravčové mäso, pokrájanú klobásu, slaninu, cibuľu a zemiak. Naplnené špízy poukladáme na vymastený plech a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením ich posypeme nastrúhaným údeným syrom a necháme ho rozpustiť.