Cesto:
4 vajcia, 100 g práškového cukru, 50 g pomletých mandlí, 50 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 3 lyžice kakaa
Plnka:
500 ml smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 2 vanilínové cukry, 8 plátkov želatíny, 100 g cukru, 200 g mascarpone
Poleva:
150 g rozpustenej čokoládovej polevy
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Postupne po lyžiciach pridáme pomleté mandle s polohrubou múkou, kypriaci prášok a preosiate kakao. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Smotanu na šľahanie zvaríme s cukrom. Po vychladnutí odložíme do chladničky na 24 hodín, potom ju vyšľaháme so stužovačmi šľahačky.
Mascarpone vymiešame s vanilínovým cukrom. Želatínu pripravenú podľa návodu pridáme do mascarpone. Do vyšľahanej šľahačky postupne pridávame mascarponovú zmes a zľahka premiešame. Vychladnuté cesto pozdĺžne rozdelíme na dve časti. Spodnú časť potrieme lekvárom, naň rozotrieme plnku a prikryjeme druhou časťou cesta. Odložíme na 8 – 10 hodín do chladničky stuhnúť. Potom koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť a pokrájame ho na kocky.