Suroviny:
mrazené lístkové cesto, 200 g smotanového syra, 1 vajce, 100 g strúhaného parmezánu, na hrot noža omáčky sambal oeleku, 50 g surovej šunky, 1 lyžička nakladaného alebo čerstvého zeleného korenia, 1 balíček sušených byliniek do šalátu, 1 lyžica kapár, soľ, 1 lyžica kondenzovaného mlieka
Postup:
Lístkové cesto prikryjeme utierkou a necháme 15 minút zohriať. Potom ho rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý 3 mm.
Smotanový syr premiešame s vajcom a parmezánom. Zmes rozdelíme na tri rovnaké časti.
Na prvú plnku roztrieme tretinu syrovej zmesi so sambal oelekom. Na druhú plnku pokrájame šunku najemno, rozdrvíme zrnká korenia a premiešame s druhou tretinou syra. Na tretiu plnku si pripravíme zmes šalátových byliniek s kaparami a dôkladne rozmiešame s treťou časťou syra. Všetky tri plnky dobre ochutíme.
Rúru predhrejeme na 180°C. Cesto pokrájame na 15 štvorcov, ktoré ešte uhlopriečne prekrojíme na trojuholníky. Každý trojuholník rozvaľkáme tak, aby bol smerom k jednému vrcholu trochu pretiahnutý. Do stredu položíme plnku, rožok zvinieme z kratšej strany k pretiahnutému vrcholu a upravíme mu tvar.
Tri plechy opláchneme studenou vodou. Na ne poukladáme rožky a potrieme mliekom. Potom ich pečieme dochrumkava v rozohriatej rúre pri teplote 160°C asi 15-20 minút.