500 g hrubej múky, 250 g uvarených zemiakov, 50 g masla, 50 g práškového cukru, 30 g droždia, štipka soli, mlieko, višňový lekvár, 250 g pomletých orechov, 2 vajcia
Postup:
Do múky dáme vychladnuté, najemno pomleté zemiaky, soľ, rozpustené maslo, vajce a práškový cukor. Pridáme v mlieku vykysnutý kvások, vymiešame husté cesto a necháme ho na teplom
mieste kysnúť 20 minút.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti a natenko ich rozvaľkáme na pomúčenej doske. Na vymastený, múkou vysypaný plech prenesieme pomocou valčeka jednu časť rozvaľkaného cesta, potrieme ho lekvárom a posypeme polovicou pomletých orechov. Prikryjeme druhou časťou cesta, potrieme lekvárom, posypeme zvyšnými orechmi a prikryjeme treťou časťou cesta.
Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.