Suroviny:
ružičkový kel, hladká múka, 40 g tvrdého syra, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, olej na opečenie, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, zeleninový vývar, zapečené zemiaky
Postup:
Ružičkový kel dáme predvariť na pár minút do zeleninového vývaru. Po uvarení scedíme a po vychladnutí potrieme olivovým olejom zmiešaným s prelisovanými strúčikmi cesnaku, so soľou a s mletým čiernym korením.
Na drevenú špajdľu striedavo napichujeme ochutené ružičky kelu. Naplnené špízy obalíme v hladkej múke a v cestíčku pripravenom z rozšľahaných vajec, zo strúhaného syra, soli, z mletého čierneho korenia a hladkej múky. Vypražíme v panvici na rozpálenom oleji. Podávame so zapečenými zemiakmi s rozmarínom.