Cesto:
4 vajcia, 120 g rozpustenej čokolády, 100 g masla, 120 g práškového cukru, 3 lyžice pomarančovej šťavy, 100 g polohrubej múky, 80 g pomletých mandlí, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 3 lyžice uvareného nescafé, 3 – 4 lyžice malinového sirupu
Plnka:
100 g bielej čokoládovej polevy, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy
Na poliatie:
140 g tmavej čokoládovej polevy, strúhaná čokoláda
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Prilejeme pomarančovú šťavu, vychladnuté nescafé a rozpustenú čokoládu. Vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, pomleté mandle a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.
Zľahka premiešame, cesto dáme do tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus prekrojíme na dve časti a každú polejeme malinovým sirupom.
Plnka: Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme rozpustenú bielu čokoládu a dobre premiešame.
Na spodnú časť korpusu natrieme 2/3 plnky, prikryjeme druhou časťou korpusu a natrieme naň zvyšnú plnku. Tortu polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a odložíme stuhnúť. Potom pokrájame a ozdobíme strúhanou čokoládou.