Suroviny:
4 rezne z bravčového karé, 200 ml paradajkového pyré, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, olej, 30 g šampiňónov, sušený tymian, vývar
Postup:
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán. Opečené mäso vyberieme, odložíme a vo výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridáme paradajkové pyré, nadrobno pokrájané paradajky, podlejeme trochou vývaru a na miernom ohni dusíme asi 15 minút. Masu rozmixujeme, podľa potreby dolejeme vývar, vložíme opečené mäso a udusíme takmer domäkka. Ku koncu dusenia pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a dodusíme. Podávame s cestovinami.