Cesto:
3 vajcia, 3 lyžice práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 3 lyžice oleja, 3 lyžice mlieka, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Plnka:
220 g masla, 200 g práškového cukru, 100 g rozpustnej bielej polevy, 3 lyžice tuzemského umu, 160 g najemno pomletých vlašských orechov, strúhaná čokoláda na ozdobu
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme preosiate kakao, polohrubú múku, kypriaci prášok, prilejeme olej a mlieko. Vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a zľahka premiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Medzitým zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, prilejeme tuzemský um, pridáme rozpustenú, vychladnutú bielu polevu, prisypeme pomleté orechy a prešľaháme. Upečené vychladnuté cesto pokvapkáme ovocnou šťavou a natrieme naň plnku. Koláč odložíme na pár hodín do chladničky. Potom ho pokrájame na rezy a posypeme strúhanou čokoládou.