Suroviny:
150 g maslových sušienok, 50 g lieskovcov, 55 g masla, 45 g hnedého cukru, 500 g roztierateľného tvarohu, 2 vajcia, 100 g mletého mandľového krokantu
Postup:
Sušienky a lieskovce najemno pomelieme, pridáme maslo, cukor a všetko dôkladne minútu mixujeme. Cesto preložíme do menšieho hlbokého plechu, vystlaného papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme a dáme stuhnúť do chladničky.
Tvaroh dáme do misy a vidličkou doň zapracujeme rozšľahané vajcia. Do masy pridáme mandľový krokant a pomocou ručného šľahača tri minúty šľaháme. Masu nanesieme na sušienkový korpus a povrch uhladíme. Pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C. Potom rúru vypneme a koláč v nej necháme ešte ďalších 15 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a pred podávaním dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky.