Suroviny:
1 kurča, 50 g údenej slaniny, 10 strúčikov cesnaku, 2 cibule, 1 PL masti, rasca, soľ
Čili omáčka:
1 kyslá smotana, 2 PL čili omáčky, 2 ČL chrenu
Postup:
Umyté kurča nakrájame na porcie a osolíme. Slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Potom pridáme 1 PL masti a nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú speníme. Vložíme kúsky kurčaťa, posypeme rascou, pridáme pretlačený cesnak, podlejeme vodou a prikryté pomaly dusíme.
Polomäkké kurča preložíme do remosky aj so šťavou, ktorá sa vytvorila pri dusení a pečieme 40 – 50 minút.
Omáčka: Do kyslej smotany vmiešame 2 PL čili omáčky, 2 ČL chrenu a trošku výpeku z mäsa. Všetko spolu asi 5 minút povaríme. Podávame so zemiakmi, ryžou a čili omáčkou.