Suroviny:
1/2 hlávkovej kapusty, 1 väčšia mrkva, 130 g čerstvého chrenu, 2 vetvičky kôpru, 2 lyžice oleja, 150 g majonézy, soľ, 1 lyžička cukru, 1 lyžica octu
Postup:
Kapustu očistíme, opláchneme a necháme odkvapkať. Potom ju pokrájame na malé kúsky. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska.
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, nasypeme do nej kapustu a mrkvu, hrniec zakryjeme a zeleninu povaríme 3 minúty. Potom ju scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Chren očistíme a najemno postrúhame. Kôpor umyjeme a nasekáme nadrobno. Kapustu s mrkvou dáme do misy, pridáme chren, kôpor, olej a majonézu. Osolíme, ochutíme cukrom a octom a zľahka premiešame. Šalát podávame vychladený.