Suroviny:
6 žemlí, 300 ml mlieka, 1 balíček vanilínového cukru, 3 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 60 g masla, 50 g mandlí, 50 ml višňového likéru, 2 poháre zaváraných čerešní, ½ šálky nadrobených piškót, maslo na vymastenie formy
Postup:
Žemle nakrájame na malé kúsky, zalejeme horúcim mliekom, v ktorom sme rozpustili vanilínový cukor. Žemle vidličkou dobre roztlačíme, pridáme žĺtky, kryštálový cukor, zmäknuté maslo, nadrobno nasekané mandle a višňový likér. Všetko dobre premiešame.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Do cesta pridáme odkvapkané vykôstkované čerešne a opatrne vmiešame sneh z bielkov.
Formu na pečenie vymastíme, vylejeme do nej cesto, povrch posypeme nadrobenými piškótami a obložíme tenkými plátkami masla. Pečieme pri teplote 160 °C asi 45 minút dozlatista.