Suroviny:
8 – 10 rožkov, 150 g masla, 4 vajcia, 250 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 2 vanilínové cukry, 1 citrón, štipka soli, 500 ml mlieka, 4 jablká alebo nektárinky, 1 škoricový cukor
Postup:
Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme. Rožky nakrájame na hrubšie kolieska. V mlieku rozšľaháme 2 celé vajcia, pridáme 2 vanilínové cukry, štipku soli a polovicu rozpusteného masla.
Citrón umyjeme, kôru nastrúhame na tvaroh, ktorý sme rozmixovali so zmäknutým maslom, 2 žĺtkami a práškovým cukrom. Z dvoch bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do tvarohu. Jablká alebo nektárinky očistíme, nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Kolieska rožkov namočíme do sladkého mlieka a poukladáme do misy tak, aby sa prekrývali. Na prvú vrstvu dáme vymiešaný tvaroh a dve tretiny ovocia. Potom opäť naukladáme vrstvu rožkov namočených v mlieku.
Povrch polejeme rozpusteným maslom a zvyškom mlieka. Posypeme škoricovým cukrom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 – 50 minút. Dozdobíme ovocím a posypeme práškovým cukrom.