Suroviny:
500 g polohrubej múky, 200 g kukuričnej krupice + 2 PL kukuričnej krupice na posýpku, 315 g práškového cukru, 315 g masla, nastrúhaná kôra z 2 citrónov, 2 PL citrónovej šťavy, 2 vajcia, štipka soli, 1 pohár zaváraných sliviek, kryštálový cukor, tuk na vymastenie formy
Postup:
Múku, 200 g kukuričnej krupice, práškový cukor, citrónovú šťavu a štipku soli spolu zmiešame. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, maslo a prstami spracujeme na jemnú posýpku. Do cesta zapracujeme 2 väčšie rozšľahané vajcia.
Dve tretiny cesta odoberieme a navrstvíme do dôkladne vymasteného hlbšieho plechu. Cesto musí byť po bokoch zdvihnuté. Povrch posypeme 2 lyžicami kukuričnej krupice, poukladáme slivky, podľa chuti dosladíme a navrch namrvíme prstami zvyšok cesta. Zvrchu jemne pritlačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 60 minút.