Cesto:
500 g hladkej múky, 15 g droždia, 140 g masla, štipka soli, 150 ml vody, 1 – 2 žĺtky
Plnka:
600 g kuracieho mäsa, 1 cibuľa, 2 čili papričky, olej, 1 hrsť petržlenovej vňate, 400 g paradajok z konzervy, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
V preosiatej múke urobíme jamku. Do nej rozdrobíme droždie, maslo a soľ. Premiešame, prilievame vlažnú vodu a vypracujeme vláčne cesto. Prikryté cesto necháme 30 minút v teple kysnúť.
Mäso nakrájame na drobné kúsky, cibuľu a čili papričky nasekáme najemno. V panvici na rozpálenom oleji osmažíme kuracie mäso. Pridáme k nemu cibuľu, čili papričky, nasekanú petržlenovú vňať a dusíme. Mäsovú zmes zalejeme nakrájanými paradajkami. Podľa chuti osolíme, okoreníme a ďalej dusíme, kým sa neodparí nadbytočná šťava.
Cesto rozdelíme na 12 kúskov. Rozvaľkáme ich do tvaru placky s hrúbkou 0,5 cm. Na každú placku dáme plnku a preložíme ju. Kraje pritlačíme vidličkou.
Taštičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 35 – 40 minút.