Suroviny:
4 rezne z hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica strúhanky, 2 vajcia, olej, mäsový vývar, horčica, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice kečupu, 2 cibule, vegeta, 4 plátky slaniny
Postup:
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potrieme horčicou. Potom do mäsa vklepeme strúhanku, obalíme v rozšľahaných vajciach a opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán. Na dno zapekacej misy položíme plátky slaniny a polovičnú časť pokrájaných cibúľ. Poukladáme opečené mäso, naň dáme zvyšné pokrájané cibule. Teplý mäsový vývar ochutíme vegetou, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a kečup. Vývarom zalejeme mäso v mise, prikryjeme alobalom a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Asi po 40 minútach alobal odstránime a mäso dopečieme.