Suroviny:
1 väčší kaleráb, 2 – 3 párky, kyslá smotana, 2 vajcia, soľ, olej, 40 g tvrdého syra, plátky šunky, 1 lyžica masla
Postup:
Očistený kaleráb pokrájaný na hrubšie plátky dáme na pár minút do osolenej vody a povaríme do polomäkka. Vyberieme a po vychladnutí plátky prudko opečieme v panvici na rozpustenom masle z obidvoch strán.
Olúpané párky nakrájame na hrubšie kolieska. Zapekaciu misu potrieme olejom a poukladáme do nej opečené kolieska kalerábov. Na každé koliesko dáme plátok šunky a pokrájané párky.
Celé vajcia rozšľaháme, zmiešame s kyslou smotanou a nastrúhaným syrom. Zmesou zalejeme obložené kolieska a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.