Cesto:
500 ml mlieka, štipka soli, 120 g detskej krupice, 1 vajce, 50 g kryštálového cukru, 2 vanilínové cukry, štipka citrónovej kôry, 1 PL citrónovej šťavy, maslo, strúhanka
Omáčka:
200 g jahôd, 50 g jahodovej marmelády, 100 ml vody, 2 PL cukru, 1 PL solamylu
Postup:
Mlieko so štipkou soli privedieme do varu, prisypeme krupicu a za stáleho miešania asi 3 minúty povaríme. Hustú kašu potom odstavíme. Do vychladnutej kaše vmiešame žĺtok, cukor, vanilínové cukry a tuhý sneh z bielka. Hmotu dochutíme citrónovou kôrou a šťavou z citróna.
Plech vymastíme maslom, vysypeme strúhankou, naplníme krupicovou hmotou a vložíme do rúry. Pečieme pri 160°C asi 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme a rozdelíme na rezy.
Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Jahodovú marmeládu rozohrejeme, zriedime ju vodou a vmiešame do nej jahody. Omáčku osladíme a krátko povaríme. Nakoniec ju zahustíme solamylom rozmiešaným v troške vody.
Rezy podávame poliate hotovou omáčkou.