Suroviny:
250 g bielej hlávkovej kapusty, 250 g brokolice, 200 g cherry paradajok, soľ, 300 g špagiet, 1 PL olivového oleja, 30 g píniových orieškov, 50 g masla, 100 ml bieleho vína, mleté čierne korenie
Postup:
Kapustu a brokolicu očistíme. Kapustu nakrájame nadrobno, brokolicu rozoberieme na drobné ružičky. Paradajky umyjeme a prekrojíme na polovice. Nakrájanú kapustu vsypeme do osolenej vriacej vody, po 4 minútach pridáme brokolicu. Keď zmäkne, všetku zeleninu scedíme a necháme odkvapkať.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Pridáme lyžicu oleja a premiešame.
Píniové oriešky nasucho opražíme dozlatista. Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom kapustu s brokolicou a paradajkami. Pridáme cestoviny, všetko polejeme vínom, osolíme, okoreníme a prehrejeme. Špagety na tanieri posypeme píniovými orieškami.