Suroviny:
500 g morčacích pŕs, soľ, 160 g cestovín, 200 g zelených fazuliek, 60 g tenkých plátkov sušenej šunky (prošuto, parmská šunka), 200 g malých šampiňónov, 2 cibule, 3 lyžice oleja, mleté čierne korenie, 200 g drvených rajčín z konzervy, štipka tymianu, 1 lyžica nakladaného zeleného korenia, rozmarín
Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, zlejeme a necháme odkvapkať. Očistené fazuľky podusíme 10 minút v slanej vode, scedíme a pokrájame. Morčacie prsia nakrájame na menšie kúsky. Dva plátky šunky odložíme na ozdobu, zvyšnú pokrájame na prúžky. Šampiňóny očistíme a rozrežeme na polovice, cibule pokrájame nadrobno. V hlbokej panvici rozohrejeme olej a mäso spolu so šunkou za občasného miešania opečieme. Osolíme, okoreníme, pridáme šampiňóny, cibuľu a všetko 3 minúty opekáme. Prilejeme drvené paradajky z konzervy, tymian a zelené korenie. Zmes dusíme, kým mäso nezmäkne. Fazuľky aj cestoviny pridáme do panvice s mäsovou zmesou a všetko krátko prehrejeme. Hotové jedlo rozdelíme na taniere, ozdobíme kúskom šunky a rozmarínom.