Suroviny:
1 malý pohár zaváraných broskýň, 9 ks dlhých piškót, 30 g čokolády, 80 g práškového cukru, ½ balíčka vanilkového pudingu, 0,25 l mlieka, 30 g masla
Postup:
Zapekaciu misu vymažeme maslom. Na dno poukladáme piškóty a zľahka ich navlhčíme šťavou z broskýň. Posypeme ich nadrobno postrúhanou čokoládou. Na piškóty uložíme odkvapkané polovice broskýň. Z mlieka, polovice cukru a pudingového prášku uvaríme puding, ktorý necháme trochu vychladnúť. Z bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. Keď puding vychladne, primiešame doň žĺtky a sneh z bielkov. Krém navrstvíme na broskyne a pečieme v mierne vyhriatej rúre 10 – 15 minút. Nakoniec maškrtu posypeme cukrom.