Cesto:
180 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 lyžice mandľového likéru, 5 vajec, 250 g hrubej múky, 50 g Solamylu, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 140 g tmavej čokolády s vyšším obsahom kakaa, 0,5 dl mlieka
Poleva:
Spolu vymiešame 50 gramov rozpustenej bielej čokoládovej polevy a lyžicu sladeného Salka.
Postup:
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Prilejeme mandľový likér, pridáme po jednom vajcia a vymiešame. Po častiach vmiešame múku s kypriacim práškom a so Solamylom. Podľa potreby prilejeme vlažné mlieko a nakoniec vmiešame vopred rozpustenú, vychladnutú čokoládu. Cesto dáme do vymastenej, strúhankou vysypanej bábovkovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutú bábovku polejeme polevou.