Cesto:
150 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 vanilínový cukor, 4 vajcia, 100 g rozpusteného masla, 200 g mletých lieskových orechov, 75 g hrozienok, 150 g práškového cukru
Plnka:
750 g rozvarených jabĺk, 400 – 500 ml smotany na šľahanie, 2 škoricové cukry, 3 smeta-fixy, šťava a kôra z polovičky citróna, 200 g kyslej smotany, 1PL práškového cukru
Postup:
Všetky suroviny na cesto dáme do misy a dôkladne spracujeme. Cesto stierkou preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech, uhladíme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
Tri štvrtiny rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na cesto. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu. Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém dozdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme do chladu. Potom pokrájame na rezy.